برنامه تلویزیونی فرصت برابر
پاسخ کاظم قلمچی به سوالات دانشآموزان
28 آبان 93
برنامه تلویزیونی فرصت برابر
پاسخ کاظم قلمچی به سوالات دانشآموزان
28 آبان 93
کتابخانه بنیاد قلمچی در روز شنبه 24 آبان با آغاز هفته کتاب و کتابخوانی در دانشگاه سراسری ایلام افتتاح شد. این کتابخانه توسط بنیاد علمی آموزشی قلمچی (وقف عام) و خیرین مدرسه ساز در مساحتی حدود 6200 مترمربع در 5 طبقه احداث شده است و شامل حدود 000/100 جلد کتاب است که توسط دانشگاه تامین شده و کانون فرهنگی آموزش تکمیل و تجهیز کتابخانه را نیز به عهده گرفته است (اطلاعات لازم را میتوانید در سایت کانون مشاهده کنید).
سوال: لطفا در مورد بازیابی اطلاعات کمی بیشتر توضیح دهید.
1- آیا بهتر است بازیابی را روی برگه بیاوریم؟
2- چند بار و چه زمانهایی باید بازیابی صورت بگیرد؟
3- چه زمانی باید بازیابی ناقص را به کامل تبدیل کنیم؟
سوال سوم را برای اولینبار است که میپرسند. بازیابی به این معنا است که به جای خواندن چند بار یک بار که خواندید و یادداشت برداری کردید. یادداشتبرداریهای خودتان را کنار بگذارید و هر آن چه یادتان آمد را بنویسد. بازیابی میتواند شفاهی باشد یا در ذهن خودتان مطالب را مرور کنید یا آنها را روی برگهای بنویسید. البته ما نوشتن را بیشتر توصیه میکنیم در مدارس سرای دانش هم از دانشآموزان میخواهیم که در 5 دقیقه آخر کلاس یا ابندای کار در کلاس بازیابی را انجام دهند و هر آنچه را یادگرفتهاند را بنویسند.
سوال سوم جالب بود، چون ما در بازیابی گاه ناقص مینویسیم در نتیجه بعد از نوشتن باید به نوشتن هایمان مراجعه کنیم و آن را کامل کنیم. خطای رایج بین خیلی از دانشآموزان حتی دانشجویان این است که چندباره خوانی میکنند و توصیه ما این است که یکبار بخوانید و چندبار بازیابی کنید نتیجه حاصل هم بهتر میشود.
نسبت بازیابی به دوباره و چندبارهخوانی باید 70 به 30 باشد و بهتر است به جای چندبار خواندن تعداد بازیابی را افزایش داد.
سؤال روش صحیح خلاصهبرداری چگونه است؟ آیا لازم است از همین الآن صورت بگیرد؟ میانگین تراز 5900
روش صحیح خلاصهبرداری هم مثل مهارتهای فراشناختی هر کس مربوط به خود شخص است. در خلاصهبرداری باید مهمترین نکات نوشته شود. از جمله:
· کلیدواژهها[1]، نکات کلیدی[2]، اندیشههای کلیدی[3] را بنویسید.
· درخت دانش را برای مطالبی که مطالعهکردهاید رسم کنید و مطالب مطالعهشده را ساختار و سازمان دهید.
· همچنین میتوانید حاشیهنویسی کنید.
بعد از تدریس حتما خلاصهبرداری کنید. یادتان باشد حجم خلاصه برداریهای شما هم نباید خیلی زیاد باشد و در نوشتههایتان فقط نکات مهم را بنویسید و افراط نکنید.
تهیه و تنظیم
ناهید منجمی